petek, 2. april 2010

Osnovnošolci spoznavali pomembnost obvladovanja konfliktov


Konec marca so na Prvi osnovni šoli v Slovenj Gradcu podelili priznanja učencem, ki so obiskovali delavnico Obvladovanje konfliktov. Delavnica je potekala v okviru projekta Osveščanje o pomembnosti obvladovanja konfliktov, ki ga že nekaj let izvaja zavod Rakmo.
Učenci so se v delavnico vključili prostovoljno, naučili pa so se spoznavati pozitivne strani konfliktov, jih prepoznati in obvladati nesoglasja, ki vodijo do nasilja. Delo v delavnicah je bilo zelo zanimivo, saj je potekalo v aktivnih vlogah učencev, kjer so se naučili strategij in metod reševanja konfliktnih situacij.
Mediacija je način obvladovanja in reševanja konfliktov.
In kaj o mediaciji meni nekaj učenk? "Menim, da jo v današnjem času še posebej potrebujemo, zato se mi zdi super, da poteka tudi na naši šoli." meni devetošolka Anja. Osmošolki Zala in Anastarzija še dodata: "Mediacija je zelo zanimiva, saj smo se na delavnici naučili marsikaj novega, kar lahko uporabimo v vsakdanjem življenju. Menim, da je mediacija za nas vse zelo pomembna, saj se naučimo tehnik reševanja konfliktov in lahko med konflikti bolj premišljeno ravnamo. Pa tudi ure mediacije so sestavljene tako, da nam ni nikoli dolgčas."
Zaključek delavnice proslavili s slavnostno podelitvijo potrdil udeležencem, medtem ko sta zahvalo za prizadevno mentorstvo dobili tudi profesorici Marijana Habermut in Milena Svetina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar