petek, 16. april 2010

Želite postati mediator?

Mediator lahko postane vsak posameznik ne glede na smer izobrazbe. Kdor želi razviti mediacijske spretnosti in postati mediator, se vključi v program usposabljanja za mediatorje, s pomočjo katerega razvije spretnosti strokovnega vodenja postopka mediacije tako v formalnih okoljih kot tudi v vsakdanjem življenju.

Zavod Rakmo, ki je na področju mediacije med vodilnimi organizacijami v Sloveniji, ponuja kvalitetne programe usposabljanja za mediatorje. Osnovno usposabljanje (80 ur) je namenjeno seznanitvi z mediacijo, temeljnimi pravili mediacije, udeleženci pa svoje veščine in znanja urijo v igri vlog. Po usposabljanju kandidat pridobi potrdilo o udeležbi na usposabljanju za mediatorje. Za pridobitev naziva mediator je potrebno opraviti še 60 ur dodatnega usposabljanja, kjer udeleženec s praktičnim delom pridobi izkušnje pri vodenju mediacij, ter hkrati dodatno okrepi mediacijske tehnike. Na supervizijskih srečanjih pa udeleženci z mentorjem analizirajo primere mediacij, morebitne težave in ozavestijo možne rešitve. Po uspešno zaključenem usposabljanju lahko začnete izvajati mediacijo v okviru Zavoda Rakmo lahko pa delujete tudi samostojno ali v okviru drugih institucij.

Kdaj in kje potekajo usposabljanja za mediatorje pri Zavodu Rakmo, lahko preverite na naši spletni strani: http://www.mediacija.com/usposabl.htm.

Ni komentarjev:

Objavite komentar